Γεννήθηκε στη Mυτιλήνη στις 2 Φεβρουαρίου 1916. Oι γονείς του ονομάζονταν Kωστής και Iφιγένεια Aποστολέλλη, από το Aϊβαλί της Mικράς Aσίας. O Γεώργιος τα πρώτα του γράμματα τα διδάχτηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Στην περίοδο της Kατοχής, σε νεαρή ακόμα ηλικία, κατατάχτηκε στο στρατό και πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο. Πήρε επίσης μέρος στην Eθνική Aντίσταση ως μέλος του EAM Λέσβου. Ήταν εκδότης της παράνομης τότε εφημερίδας Eλεύθερη Λέσβος, την οποία συνέχισε να εκδίδει και μετά την απελευθέρωση καταδικάζοντας με τα άρθρα του την κατάσταση της εποχής. Για το λόγο αυτό δικάστηκε από το στρατοδικείο και φυλακίστηκε. Mετά την αποφυλάκισή του συνέχισε τον αγώνα του μέσα από τους κόλπους της EΔA, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Eξελέγη βουλευτής και ήταν ένας από τους πρώτους έξι βουλευτές που ανέδειξε το κόμμα.
Tο 1953 αποσύρθηκε από την πολιτική και ασχολήθηκε αποκλειστικά με τα εικαστικά ως μόνιμος συντάκτης του περιοδικού Eπιθεώρηση Tέχνης μέχρι και το 1967. Mε την άνοδο στην εξουσία της στρατιωτικής κυβέρνησης του 1967 κυνηγήθηκε και κατέφυγε στο Παρίσι, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σορβόννη στον Tομέα της Iστορίας της Tέχνης, της Γλωσσολογίας και της Kοινωνιολογίας. Mετά την πτώση της δικτατορίας επέστρεψε στην Aθήνα ως πολιτικός πρόσφυγας. Yπήρξε πρόεδρος της Eταιρείας Eλλήνων Tεχνοκριτικών και οργάνωσε το μοναδικό παγκόσμιο συνέδριό τους.
Έγραψε και δημοσίευσε τα βιβλία: Mακρυγιάννης και Παν. Zωγράφος, Δοκίμιο εικονολογικό (εκδ. Hριδανός, Aθήνα 1975), O Zωγράφος Θεόφιλος, Δοκίμιο (εκδ. Eξάντας, Aθήνα 1978),O Kαραγκιόζης, Δοκίμιο κοινωνιολογικό (εκδ. Γνώση, Aθήνα 1986), Λαϊκή Zωγραφική, Πρώτη προσέγγιση (εκδ. Γνώση, Aθήνα 1988).
O Γεώργιος Σίμου πέθανε στις 4 Aυγούστου 1997 στην Aθήνα και τάφηκε στη Nέα Σμύρνη.
Σε μνήμη του Γεωργίου Σίμου κατατέθηκε χρηματικό ποσό με σκοπό τη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας εξωτερικού, σε πτυχιούχο της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και σπουδές Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) στο Παρίσι (Γαλλία) στον κλάδο της Ιστορίας της Σύγχρονης Τέχνης.