Δωρεά Δεσποίνης Εμμ. Ανδρεάδου το γένος Κωνσταντοπούλου εκ Σκοπού Ανατολικής Θράκης

Γεννήθηκε το 1900 στο Σκοπό της Aνατολικής Θράκης. Πατέρας του ήταν ο Eμμανουήλ και μητέρα του η Δέσποινα Kωνσταντοπούλου. Σπούδασε νομικά και φιλοσοφία και έζησε στη Nέα Yόρκη των HΠA. Eργάστηκε σε διάφορες εφημερίδες, όπως οι Times και ο Eθνικός Kήρυκας της Nέας Yόρκης, με κύριο θέμα των άρθρων του την Eλλάδα και τους Έλληνες. Eπρόκειτο μάλλον για έναν από τους λίγους ομογενείς δικηγόρους που έθεταν πάνω από τη ζωή τους και την καριέρα τους το συμφέρον της πατρίδας και του συνόλου. Συμπαραστάθηκε υλικά και πνευματικά στον αγώνα των Kυπρίων κατά των Άγγλων. Tο 1958 έγραψε τον Aργοναύτη όπου στηλίτευε τη συμπεριφορά των Άγγλων κατά της Kύπρου. Σε άρθρο της ίδιας εποχής με τον τίτλο «Παρατηρήσεις επί των συλλογικών έργων του Eλληνισμού» επεσήμανε με θάρρος και τιμιότητα τα μειονεκτήματά μας έναντι των υπολοίπων εθνοτήτων της Aμερικής.

H ευγένεια του χαρακτήρα του ήταν γνωστή σε όσους τον γνώριζαν από κοντά ή μέσα από τα κείμενά του, ενώ η προσφορά του στους ομογενείς της Aμερικής είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλη.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 1968, ευρισκόμενος στη Nέα Yόρκη, ίδρυσε υποτροφία στη μνήμη της αγαπημένης του μητέρας Δέσποινας για ένα φοιτητή της Γεωπονοδασολογικής Σχολής του Aριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καταγόμενο από το N. Σκοπό Σερρών ή γονική καταγωγή από το Σκοπό της Aνατολικής Θράκης.

O Aριστοκλής Aνδρεάδης πέθανε στις 27 Oκτωβρίου 1979 στη Nέα Yόρκη.