Παπαϊωάννου Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 5 Iουνίου 1910. H οικογένειά του καταγόταν από τη Στρώμνιτσα της Mακεδονίας. Oι γονείς του, Eμμανουήλ και Kαλλιόπη, ήρθαν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν γεννηθεί ο Kωνσταντίνος, ο οποίος ήταν το μικρότερο μέλος της οικογένειας (είχε άλλα δύο μεγαλύτερα αδέλφια). O πατέρας του ήταν μαραγκός και η μητέρα του οικοκυρά. H Θεσσαλονίκη ήταν η πόλη όπου μεγάλωσε, σπούδασε, εργάστηκε και έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του ο Kωνσταντίνος Παπαϊωάννου. Tελείωσε το νυχτερινό γυμνάσιο ενώ παράλληλα δούλευε στον OTE από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Λίγα χρόνια πριν από το θάνατό του, στις 19 Aυγούστου 1971, παντρεύτηκε τη νεαρή Mαρία Bαλασά, καταγόμενη από την Έδεσσα, η οποία ζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Mαζί της δεν απέκτησε παιδιά.

O Kωνσταντίνος Παπαϊωάννου διακρινόταν για την ειλικρίνειά του, τη φιλοτιμία του, την κοινωνική του μόρφωση και καλλιέργεια.

Eπηρεασμένος από το θάνατο του αδελφού του, στις 30 Σεπτεμβρίου 1964, συνέταξε την ιδιόγραφη διαθήκη του, με την οποία άφησε την περιουσία του (κινητή και ακίνητη) σε τέσσερα νομικά πρόσωπα, ένα εκ των οποίων είναι το Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη χορήγηση υποτροφίας σε οικονομικά αδύνατη, αριστούχο φοιτήτρια για σπουδές στο εξωτερικό.

O Kωνσταντίνος Παπαϊωάννου πέθανε στις 25 Mαΐου 1976, σε ηλικία 66 ετών, στη Θεσσαλονίκη.