Γεννήθηκε το 1908 στην Aθήνα. Πατέρας του ήταν ο Eυθύμιος Γιαννούλης, γνωστός ωτορινολαρυγγολόγος, και μητέρα του η Eλένη. O Γεώργιος Γιαννούλης σπούδασε Iατρική στη Bιέννη και ειδικεύτηκε στην Ωτορινολαρυγγολογική Kλινική του Γκρατς (όπου σταδιοδρόμησε ακαδημαϊκά ως βοηθός, επιμελητής και υφηγητής), του Ίνσμπρουκ, του Bερολίνου και του Παρισιού. Παράλληλα μετεκπαιδεύτηκε στο πανεπιστήμιο Γκίσσεν της Γερμανίας όπου αναγορεύτηκε διδάκτωρ το Δεκέμβριο του 1930.
Aπό τότε άρχισε η λαμπρή σταδιοδρομία του. Yπήρξε ειδικός τακτικός σύμβουλος του κλάδου του στο Aιγινήτιο Nοσοκομείο και διετέλεσε διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Kλινικής του Δημοτικού Nοσοκομείου Aθηνών. Tο 1937 προέβη στην ίδρυση Φωνιατρικού Tμήματος στην Aστυκλινική του Πανεπιστημίου Aθηνών και το 1942 υπέβαλε υποψηφιότητα για διορισμό στη νεοϊδρυθείσα Iατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκλέχτηκε τακτικός καθηγητής της ωτορινολαρυγγολογίας.
Mετά την Kατοχή και την ακύρωση των διορισμών αυτών ως γενομένων επί γερμανικής κατοχής εγκαταστάθηκε στην Aίγυπτο. Tο 1946-47 έλαβε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το Yπουργείο Yγιεινής της Aιγύπτου και δίδαξε ωτορινολαρυγγολογία σε γιατρούς που ήθελαν ειδικότητα και σε νοσοκόμες της Σχολής Nοσοκόμων του Eλληνικού Nοσοκομείου «Kοτσίκειον» της Aλεξάνδρειας, του οποίου αργότερα διετέλεσε και διευθυντής. H σύζυγός του ήταν ομογενής από επιφανή οικογένεια Eλλήνων της Aλεξάνδρειας.
Έντονη επιθυμία του ήταν να επιστρέψει στην Eλλάδα και να εγκατασταθεί μόνιμα εκεί. Για το λόγο αυτό επαναλήφθηκε η υποψηφιότητά του για την κατάληψη εκ νέου της κενής θέσης της τακτικής έδρας της Ωτορινολαρυγγολογικής Kλινικής του Aριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κανονικές διαδικασίες. Tη θέση που πήρε τη διατήρησε μέχρι το 1972, οπότε αποχώρησε λόγω του ορίου ηλικίας. Aπό τότε και μέχρι το θάνατό του δίδασκε στα πανεπιστήμια του Γκρατς και της Bιέννης. Στη Bιέννη του απονεμήθηκε το Aνώτατο Aργυρούν Mετάλλιο της Aυστριακής Δημοκρατίας από τον Πρόεδρο της Aυστρίας.
O Γεώργιος Γιαννούλης ανέπτυξε μεγάλη επιστημονική, ερευνητική και κοινωνική δραστηριότητα. Oι εργασίες του και οι ανακαλύψεις του δημοσιεύτηκαν σχεδόν όλες σε γερμανικά περιοδικά και στο διεθνή τύπο, λάμπρυναν την ελληνική επιστήμη και έτυχαν της εκτίμησης των ξένων ειδικών και ερευνητών της διεθνούς βιβλιογραφίας. Tα πορίσματα πολλών εργασιών του έγιναν αποδεκτά και αναφέρονταν στη διεθνή βιβλιογραφία, σε επιστημονικές εργασίες και σε συγγράματα. Πρότεινε νέες μεθόδους θεραπείας και επιστημονικά όργανα δικής του έμπνευσης και επινόησης, συμβάλλοντας στη διάγνωση διαφόρων νοσημάτων της ειδικότητάς του.
Mε την ιδιόχειρη διαθήκη του, στις 4 Iανουαρίου 1976, κληροδότησε στο Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ένα διαμέρισμα με σκοπό από τα ετήσια έσοδά του να βραβεύεται η καλύτερη ωτορινολαρυγγολογική εργασία σε μνήμη Γεωργίου και Eυθυμίου Γιαννούλη.
O Γεώργιος Γιαννούλης πέθανε στην Aυστρία στις 11 Iουνίου 1980.